May 20, 2016

Chili rapid, gustos şi low-fat

Aceasta este o reţetă de chili pe care o prepar primăvara, când pot folosi ceapă verde şi usturoi verde, care dau gust şi prospeţime acestui preparat dens în calorii şi în proteine (chiar se simte o diferenţă faţă de cel pe care îl gătesc iarna).

Ingrediente:
- o cană de linte roşie uscată;
- două căni de apă;
- 400 g năut fiert (eu obişnuiesc să fierb 500-1000 g năut uscat, pe care îl las apoi la congelator în pachețele până când îl folosesc în diferite rețete);
- trei morcovi mici/medii;
- un ardei gras roșu, sau câte o jumătate de ardei de culori diferite;
- o ceapă albă;
- două cepe verzi;
- un usturoi verde;
- două linguri de bulion;
- condimente: chimen; boia dulce şi iute; piper; o frunză de dafin; sare (doar dacă nu conţine bulionul sare).

Mod de preparare:
1. Într-o oală mare spăl puţin lintea şi adaug peste ea două căni de apă (raportul corect pentru ca aceasta să nu se transforme în piure);
2. Tai mărunt toate legumele şi le adaug în oală;
3. Adaug şi condimentele;
4. Las mâncarea la foc mediu pentru 20 minute sau până când a fiert;
5. Adaug bulionul şi năutul decongelat, mai amestec puţin în mâncare şi apoi opresc focul.

Rezultă cam cinci porții sănătoase.

Se poate servi cu o garnitură simplă de orez şi o cremă de tofu sau ceapă (cei de la The Vegan Corner au nişte reţete foarte bune şi simple), sau, dacă nu vă deranjează uleiul, puteţi adăuga puţină maioneză vegană.

Ta-dam! Enjoy!

No comments:

Post a Comment