Apr 24, 2016

Biscuiţi săraţi

Biscuiți săraţi şi aromaţi (cu gust de brânză și ceapă)

- 70 g margarină;
- 150 g făină;
- 2 lg fulgi drojdie inactivă (aceasta va lega compoziţia şi va da un gust subtil de brânză);
- 1/2 lgţ pudră de ceapă
- un praf de turmeric (pentru culoare)
- 1/2 lgţ piper
- 1 lgţ sare
- 3 lg apă rece

Se formează un aluat din aceste ingrediente şi se întinde o foaie de 3 mm grosime (este mai uşor dacă lucrați cu câte o jumătate din aluat). Se taie biscuiții în diverse forme mici și se dau la cuptor timp de 12-15 minute, la 180 °C.

De încercat şi alte arome:
- chimen şi rozmarin;
- usturoi şi chili;
- nucşoară şi piper;
- oregano, usturoi;
- cimbru, chili, ulei de măsline;
- mărar şi boia.

Reţeta originală aparţine lui Chloe Coscarelli.

No comments:

Post a Comment