Oct 22, 2015

Batoane de cereale (Raw)

- 1 1/2 căni ovăz (se poate lăsa cinci minute la cuptor să devină mai aromat, dar nu este obligatoriu)
- 1/2 cană fulgi cocos/ arahide mărunţite
- 1 cană curmale deshidratate
- sirop de arţar/ agave, după gust (opţional)
- 1/2 cană fructe uscate
- scorţişoară
- pudră de roşcove (opţional)
- un praf de sare

Curmalele se pasează până se formează o pastă. Apoi se amestecă bine toate ingredientele, se aşază într-o tavă şi se lasă la congelator cam 30 minute, să se întărească şi să se poată tăia apoi batoanele. Se păstrează la frigider.
Dacă nu avem un procesor de alimente foarte performant încât să facă o pastă omogenă şi lipicioasă din curmale, se poate adăuga puţină apă în compoziţie pentru a o lega. Însă atunci, batoanele trebuie păstrate la congelator.

Pont: Aceeaşi compoziţie pentru batoane se poate folosi şi în cazul tartelor raw. Merge foarte bine cu o umplutură din piure de mere, curmale, scorţişoară, ghimbir şi zeamă de lămâie. ;)

No comments:

Post a Comment