Oct 22, 2015

Supă-hrănitoare-şi-absolut-delicioasă-de-linte-de-care-aş-mânca-în-fiecare-zi

- 6 roşii proaspete, pasate (sau puţin bulion);
- 1 1/2 cană linte roşie şi/sau verde;
- 6 căni apă;
- spanac (cât cuprinde; dacă e proaspăt, se adaugă spre finalul timpului de gătit);
- 6-7 morcovi;
- doi căţei de usturoi, tocaţi;
- 10 ciupercuţe champignon;
- o ceapă mare, tocată mărunt;
- rădăcină de ţelină (cam 1/2 dintr-o ţelină mică);
- condimente (oregano, o frunză de dafin, sare, ienibahar) după gust;
- pătrunjel proaspăt tocat (se adaugă la final)

Se taie toate legumele rondele/ cubuleţe, se aşază toate ingredientele într-o oală mai mare, care se lasă la foc mediu spre mare. După ce începe să fiarbă, supa se mai lasă cam 45 minute la foc mic, acoperită, sau până când au fiert toate ingredientele. La final se adaugă pătrunjelul tocat şi spanacul, dacă sunt proaspete.
Farmecul acestei supe este că se prepară rapid şi nu se foloseşte decât un vas; ingredientele le puteţi pregăti cu o zi înainte. E o mâncare studenţească foarte hrănitoare. Se poate personaliza adăugând şi alte ingrediente precum porumb, mazăre, broccoli, condimente, în diverse combinaţii. Feel free to experiment!

No comments:

Post a Comment